NIŠ: Džonson elektrik zapošljava 1.000 ljudi

- Proizvodnja će početi već sredinom sledeće godine, fabrika će imati 10.000 kvadratnih metara, a naši proizvodi su prvenstveno namenjeni zemljama zapadne Evrope - kaže Loren Kardon, direktor kompanije za Evropu

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić i direktor kompanije "Džonson elektrik" za Evropu Loren Kardon potpisali su danas ugovor o besplatnom ustupanju građevinskog zemljišta za izgradnju fabrike u kojoj će posao dobiti 1.000 Nišlija.

Fabrika čija se vrednost procenjuje na oko 20 miliona evra, biće izgrađena u radnoj zoni "Sever" u blizini niškog aerodroma "Konstantin Veliki", a proizvodnja elektromotora, što je osnovna delatnost ove firme, trebalo bi da počne u junu sledeće godine.

Gradonačelnik Perišić najavio je da će gradske službe ubrzati proceduru izdavanja dokumenata, pre svega lokacijske dozvole, kako bi investitor mogao što pre da počne izgradnju fabrike.

- Pokazaćemo da gradske službe umeju da budu efikasne, te da će uraditi sve što je potrebno da se fabrika otvori za manje od godinu dana. Za nas je ovaj ugovor velika stvar, jer pokazujemo da i u uslovima ekonomske krize možemo da zaposlimo veliki broj sugrađana, što je benefit ne samo za lokalnu, već za celu društvenu zajednicu – naglasio je niški gradonačelnik.

(D. K.)