ZNANJE JE MOST: Pokazna vežba IT veština u Podgorici (FOTO)

"Fabrika znanja", najveći regionalni skup posvećen informacionim tehnologijama, okupiće više od 2.000 osnovaca, srednjoškolaca i studenata u toku dva dana ispunjenih brojnim edukativnim i zabavnim aktivnostima

U Podgorici je počelo drugo ovogodišnje izdanje IT manifestacije "Fabrika znanja", koja već treću godinu zaredom predstavlja jedan od najzapaženijih programa u okviru događaja "Otvoreni dani nauke" na Univerzitetu Donja Gorica.

"Fabrika znanja" je započeta 2009. godine na inicijativu kompanije "Komtrejd", a njena centralna ideja je da približi napredne tehnologije što većem broju mladih i na taj način stimuliše modernizaciju sistema obrazovanja i ubrzano usvajanje tehnoloških znanja.

Događaj je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije Republike Crne Gore, a uživa i nesebičnu podršku vodećih svetskih proizvođača hardvera i softvera.

Da bi sve proteklo u pozitivnoj atmosferi, za polaznike su pripremljeni pokloni, a najtalentovaniji učenici i studenti će moći da se takmiče za vredne nagrade u kvizovima znanja.

Kao i prethodnih godina, očekuje se da će gosti događaja pokazati visok stepen interesovanja za ponuđene sadržaje i da će znanja stečena tokom ova dva dana upotrebiti za samostalno istraživanje i specijalizaciju u daljem obrazovanju. Na ovaj način Univerzitet Donja Gorica i Komtrejd grupacija nastavljaju svoju društveno korisnu ulogu i stvaraju povoljne uslove za izvoz znanja iz regiona Jugoistočne Evrope u budućnosti.

(Telegraf.rs)