Odluka o Paradi ponosa do četvrtka

Za 28. septembar u centru Beograda, kada je planirana Parada, na sedam lokacija svoje skupove prijavili su i protivnici te manifestacije. Direktor policije Milorad Veljović i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavljuju da će konačna odluka o održavanju Parade znati do četvrtka

Direktor policije Milorad Veljović najavljuje da će u naredna dva dana biti gotova opšta bezbednosna procena održavanja Parade ponosa. Ona će biti dostavljena ministru unutrašnjih poslova, čime, kaže, prestaje nadležnost policije. Za 28. septembar u centru Beograda, kada je planirana Parada, na sedam lokacija svoje skupove prijavili su i protivnici te manifestacije.

"Ako ne bude zabranjena, Parada će biti održana", objašnjava ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Sve će se znati najkasnije do četvrtka. Odluka o eventualnoj zabrani Parade kaže, nije politička već zavisi samo od bezbednosnih procena, koje se iz dana u dan menjaju.

- Molim i političare da se ne ulaguju, jedni žele političke poene, jedni i drugi žele da na ekstreman način priđu tom problemu koji ne donosi ništa dobro. Naš pristup je jasan, održite ako je bezbedno, ako nije, policija mora da spreči sukobe - kaže Dačić.

Zbog eventualnog održavanja Parade, već je odloženo sedmo kolo Superlige Srbije, pa će se fudbalske utakmice igrati u nedelju.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)