PATRIJARH O GEJ PARADI: Čega se pametan stidi...

- Srpskom narodu nedostaje samo još ta pošast, pa da nestanemo s lica zemlje. U našem tragičnom vremenu ništa nije tako ugroženo kao brak i porodica. I brak i porodica se planski ruše, a posebno gej paradom - kaže Irinej

Zna se da je SPC protiv održavanja Parade ponosa, ali se patrijarh srpski za Nedeljnik u nikad oštrijem tonu osvrnuo na LGBT populaciju u našoj zemlji. On je poručio da Crkva i država moraju da urade nešto u cilju podsticaja nataliteta, kao i duhovne i moralne obnove srpskog naroda.

Patrijarh Irinej na Paradu ponosa gleda crno da ne može crnje od toga biti.

On je osudio pokušaj LGBT populacije da se organizuje gej parada u Beogradu. Upitan šta bi poručio mladim ljudima iz LGBT populacije, koji planiraju šetnju beogradskim ulicama, patrijarh je rekao: "Čega se pametan stidi, budala se ponosi."

- Porodica je osnovna ćelija društva i naroda. Zdrava porodica je osnov za zdravo društvo, zdrav narod, zdravu prosvetu, zdravu kulturu - naveo je patrijarh srpski Irinej, i zaključio da je krajnje vreme da Crkva i država urade nešto u cilju podsticaja nataliteta, kao i duhovne i moralne obnove srpskog naroda.

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)