Ambasada SAD rasprodala stvari za 10.000 evra

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država inkasirala je 10.000 evra od prodaje rashodovanih stvari i inventara na aukciji. Pojavilo se oko tridesetak kupaca, koj su odmah upozoreni da Vlada SAD ne daje garanciju i ne prihvata reklamacije

Foto: Telegraf

- Da mi je neko pričao da ću da trgujem sa vladom Sjedinjenih Američkih Država, pa makar i polovnim frižiderima, ne bih mu verovao - kaže tip sa "toplomerkom" pod rukom, pravi gradski kafedžija, vidi se na prvi pogled.

- Isto sam ovde čekao u redu pre dve godine, a kad su me pustili unutra samo što mi nisu krvnu sliku tražili - odgovara drugi, kolega po svoj prilici.

Red se otegao ispred nekada najčuvanije tvrđave u Beogradu − bivše ambasade Sjedinjenih Američkih Država na uglu Kneza Miloša i Vojvode Milenka. Samo, više se ne čeka za vize. Tačno u 14 časova zakazana je aukcija restoranskog inventara, koji je postao višak kada je ambasada preseljena na novu adresu. Novinarima pristup nije dozvoljen, pa nastupam "anderkaver", kao jedan od kupaca.

Na zgradi koja je donedavno bila parče američke teritorije u Srbiji sada visi natpis: "Prodaje se". Stručnjaci je procenjuju na desetak miliona evra. Objekat je bio vlasništvo SAD od 1950. godine, a nova zgrada ambasade podignuta je u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)