Bivši Krkobabićev vozač osuđen na tri godine zatvora!

Majka Marka Đorđevića (21), stradalog u saobraćajnoj nesreći koju je izazvao Željko Gole, kaže da je kazna blaga, ali da joj je važno da je utvrđena krivica

Željko Gole, nekadašnji vozač u kabinetu potpredsednika Vlade Srbije Jovana Krkobabića, osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na tri godine zatvora.

Gole je 9. juna 2009. godine na Pančevačkom mostu službenom "škodom superb", sa 1,56 promila alkohola u krvi, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Marko Đorđević (21) i u kojoj je teško povređen Boban Petrović.

Njemu je izrečena i mera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u roku od tri godine, pošto završi sa izdrzavanjem kazne.

Sudija Nataša Albijanić rekla je u obrazloženju presude da je Gole kriv za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

- Utvrđeno je da je vozio brzinom od 77 kilometara na sat i da je imao vremena da uoči motor koji je vozio Marko Đorđević, da je držao bezbedno odstojanje - rekla je sudija i navela da je kao olakšavajuća okolnost uzeto to što je mlad i neosuđivan.

Majka pokojnog Marka Valentina Đorđević kaže da je kazna blaga, ali da joj je važno da je utvrđena krivica.

- Kakva god da je presuda, ona meni ne može da pomogne i vrati sina - kaže majka nastradalog.

Ovo je druga po redu presuda nekadašnjem vozaču Vlade Srbije, koji je posle nesreće dobio otkaz. Raniju, koja je bila ista kao i danas izrečena, ukinuo je Apelacioni sud i naredio novo suđenje.

(Telegraf.rs)