CIRKUS U ŽITORAĐI: Otišao na službeni put, proglasili ga mrtvim!

- Drugog dana dok sam bio na sastanku, oko podneva telefon je počeo da mi zvoni bukvalno bez prekida. Nisam se javljao, ali sam se začudio zašto me svi prijatelji odjednom zovu. Čak me je i tašta pozvala - priča Jovica Stanisavljević

Da nije baš lako baviti se politikom i biti lokalni funkcioner u maloj sredini, pokazuje primer Jovice Stanisavljevića, zamenika predsednika opštine u Žitorađi i predsednika lokalnog DS, koji je otišao na službeni put, ali su ga u međuvremenu proglasili mrtvim!

I dok je on dogovarao saradnju s vojvođanskim poljoprivrednicima, komšije i prijatelji počeli su da se okupljaju oko njegovog dvorišta i bojazno zaviruju. Ipak, niko se nije usudio da uđe u kuću, jer je kapija bila zaključana. U tom trenutku Stanisavljevićeva supruga bila je na poslu, a u kući se nalazilo dvoje njihove dece.

- S vozačem sam službeno otputovao u Suboticu na dva dana. Drugog dana dok sam bio na sastanku, oko podne telefon je počeo da mi zvoni bukvalno bez prekida. Nisam se javljao, ali sam se začudio zašto me svi prijatelji odjednom zovu. Čak me je i tašta pozvala - priča Stanisavljević, i pojašnjava da je te srede pijačni dan u Žitorađi.

Da se vest brzinom munje prenela kroz čitavu opštinu potvrđuje za Telegraf i Stanisavljevićev dobar prijatelj Svetozar Miladinović. On kaže da je sat vremena pre nego što je čuo da je Stanisavljević "preminuo" pričao sa njegovim vozačem i da mu je ovaj rekao da ga čeka da završi sastanak.

- Pošto sam pričao s vozačem, izašao sam do pijace i tamo mi je jedan poznanik rekao da je Jovica preminuo. Nisam znao kako da reagujem, niti šta da kažem. Okretao sam se, pa pozvao zajedničkog prijatelja da ga pitam da li on zna. Još dva sata sam čekao, a onda kada sam opet pozvao Jovčinog vozača, on me je preduhitrio, rekavši da je živ i da znaju celu priču - završava Svetozar, kome se nikad u životu nije desilo ništo slično.

(B. R.)