PRUGA BG - BAR: Sudarili se voz i kamion

Sudar voza i kamiona dogodio se na deonici Slovac - Divci kada je voz udario u kamionsku prikolicu na putnom prelazu koji je obezbeđen po propisu

Vozač Zoran T. iz ubskog sela Stublenica pravim čudom je ostao živ kada je na njegov kamion oko 11.30 naleteo putnički voz na pruzi Beograd-Bar. Do sudara kamiona i voza došlo je u selu Valjevska Loznica kod preduzeća "Kaolin“. Očevici kažu da je vozač izbegao sigurnu smrt i ostao nepovrđen zahvaljujući tome što je voz udario u kamionsku prikolicu.

- U trenutku kada je naišao voz, prednji deo kamiona, uključujući i kabinu u kojoj je bio vozač je već prešao prugu, tako da je putnički voz udario u prikolicu. Zahvaljujući tome vozač je ostao nepovređen. Scena je bila kao na filmu, čuo se jak udarac i u prvom momentu pomislio sam da je vozač kamiona mnogo gore prošao, međutim, imao je sreće, jer ga je nekoliko sekundi delilo od sigurne smrti - ispričao je za Telegraf meštanin sela Valjevska Loznica, koji je bio očevidac ove nesereće.

Zbog nesreće na tom delu barske pruge železnički saobraćaj je kratko vreme bio je u prekidu. Putni prelaz u Valjevskoj Loznici, gde je došlo do sudara voza i kamiona, nema rampu i obezbeđen Andrejinim krstom, svetlosnom signalizacijom i zvonom.

U Železnicama Srbije kažu da je sličan slučaj, pre izvesnog vremena, dogodio u lajkovačkom selu Nepričava kada je voz naleteo na prikolicu jednog od kamiona užičkih "Puteva", koji u Nepričavi grade Koridor 11, i smrskao je, ali je i tada vozač ostao nepovređen.

(E. T. / S. S.)