VUČIĆ: U narednih deset dana 100 miliona evra iz Emirata

Prvi potpredsednik vlade je rekao da je kredit odobren na period od 20 godina, uz grejs-period od pet godina. Kako je ranije bilo najavljeno, novac iz te kreditne linije trebalo bi da bude uložen u infrastrukturu i poljoprivredu

Prvi potpredsednik vlade i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je će u narednih deset dana iz Razvojnog fonda Abu Dabija, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u Srbiju stići 100 miliona evra.

Vučić je u opštinskom odboru SNS-a u Kruševcu rekao da je kredit odobren na period od 20 godina, uz grejs-period od pet godina. Kako je ranije bilo najavljeno, novac iz te kreditne linije trebalo bi da bude uložen u infrastrukturu i poljoprivredu.

Vučić je kazao i da će jedna finska kompanija u novmebru u Smederevu otvoriti fabriku kablova za automobilsku industriju u kojoj će biti zaposleno 500 radnika.

- Do kraja naredne godine biće još 1.000 radnih mesta u Smederevu - kazao je Vučić i podsetio da će u novembru kompanija Boš u Šimanovcima otvriti fabriku, a da je Mercedes zainteresovan za ulaganja u Ikarbus i Fabriku automobila u Priboju (FAP).

Vučić će današnju posetu Kruševcu, koju je započeo otvaranjem stranačkih prostorija u Čićevcu, nastaviti posetom fabrici "14. oktobar".

(Telegraf.rs / Beta)