MUP potrošio 2 miliona evra za gej paradu!

Najveći deo ovog novca policija je potrošila za nabavku nove opreme koja još nije stigla u MUP Srbije i koja čak ne bi bila ni korišćena za obezbeđenje Parade ponosa

MUP Srbije potrošio je dva miliona evra na organizaciju obezbeđenja ovogodišnje Parade ponosa, koja je na kraju, ipak, zabranjena.

Podatak da je policija potrošila više od 200 miliona dinara predočen je čelnicima MUP-a na jednom od prošlonedeljnih kolegijuma na kojem je dogovarano kako obezbediti "Prajd" 2013, saznaje "Blic" u vrhu srpske policije.

Izvor iz MUP-a Srbije navodi da je najveći deo ovog novca policija potrošila za nabavku nove opreme koja još nije stigla u MUP Srbije i koja čak ne bi bila ni korišćena za obezbeđenje Parade ponosa.

I na kraju, od ukupne sume na policijske dnevnice biće potrošeno oko 400.000 evra. Njime će biti plaćeni kako onih 6.500 koji su vanredno bili angažovani da direktno obezbeđuju Paradu ponosa (koji su od petka uveče na ulicama Beograda iako je parada otkazana), tako i svih drugih koji su učestvovali u logistici čitave policijske operacije - navodi izvor "Blica".

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)