VESNA DEDIĆ ZA TELEGRAF: Da mogu da biram, živela bih sasvim drugačije! (FOTO)

- To što kasne plate na RTS-u i što sam u minusu na svim karticama, to mi nije tragedija. To mi je samo impuls da kažem sebi "Dobro, od ovoga se više ne može živeti, hajde da vidimo kako ćemo dalje" - priča za Telegraf Vesna

Iako njena emisija "Balkanskom ulicom" već dvanaest godina uspešno opstaje na javnom servisu, a njeni romani brzinom svetlosti osvajaju horde oduševljenih čitalaca, Vesna Dedić za sebe kaže da se nikada nije osetila uspešno.

Da je mogla da bira, živela bi daleko od reflektora i medija, sasvim drugačijim životom. Ipak, ljubav ka novinarstvu, kojim se bavi od svoje 13. godine, odvela je na drugu stranu.

Za sebe kaže da je komplikovana ličnost, koja voli jednostavne stvari, ali pre svega žena, u pravom smislu te reči, koju mnogi pogrešno doživljavaju, kao nesalomivu i svemoćnu.

Ne mogu da vide ono što vide samo tri, četiri čoveka oko mene. To je taj neki svakodnevni život i svakodnevna raspoloženja. Čak, pošto sam otišla davno od kuće, ni moja majka ne zna tu pravu mene. Osoba koja mene najbolje poznaje je moja Lenka. Pored nje još dvoje, troje ljudi me jako dobro poznaje. Mit o meni među gledaocima i ljudima koji me tako površno znaju je da sam ja jedna snažna i jaka žena koja može sve, koju ničega nije stid i koja ima spisak svojih zahteva. To je sve mit, koji doduše ja potpirujem sa milion svojih gestova, ali ono što je stvarno nek ostane nešto za samo ovo troje, četvoro najbližih.

(Tamara Milić)