Nastavljeno ročište protiv Dragina

Pred Specijalnim sudom u Beogradu nastavljeno je pripremno ročište u procesu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina i 20 njegovih saradnika, optuženih za zloupotrebe u pančevačkoj "Azotari"

Pripremno ročište u procesu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina i 20 njegovih saradnika, optuženih za zloupotrebe u pančevačkoj "Azotari", nastavljeno je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu bez prisustva javnosti.

Dragin je u sud došao iz svog stana u Novom Sadu, pošto mu je posle gotovo devet meseci pritvora određena mera kućnog pritvora.

Osim Dragina, iz kućnog pritvora u sud su došla još petorica optuženih: Borislav Stojković, Dragan Tanasković, Dragan Mitić, Gordan Marković i Aleksa Obradović, dok ostalih 15 optuženih dolazi sa slobode. Ročište je počelo početkom septembra čitanjem optužnice, kada je zamenik tužioca za organizovani kriminal predstavio optužnicu i predao sudu u pisanom obliku predlog dokaza protiv optuženih.

Oni se terete za prodaju regresiranog mineralnog đubriva od jula 2009. do oktobra 2011. godine koja je vršena suprotno uredbama Vlade Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)