PJONGJANG PRETI: Sahranićemo američki nosač aviona u moru!

- Te vojne vežbe pokazuju da je trostrana vojna alijansa SAD - Japan - Južna Koreja prerasla u nuklearnu vojnu alijansu i da je postala operativna - navedeno je u saopštenju severnokorejskog Komiteta za mirno ujedinjenje Koreje

Severna Koreja upozorila je da će "sahraniti u moru" američki nosač aviona, nakon dvodnevne pomorske vojne vežbe koje su juče započeli SAD, Južna Koreja i Japan.

U tim vežbama koje se održavaju na južnoj obali Korejskog poluostrva učestvuju američki nosač aviona na nuklearni pogon "Džordž Vašington", brodovi sa raketama na navođenje, helikopteri i avioni, prenela je agencija AFP.

- Te vojne vežbe pokazuju da je trostrana vojna alijansa SAD - Japan - Južna Koreja prerasla u nuklearnu vojnu alijansu i da je postala operativna - navedeno je u saopštenju severnokorejskog Komiteta za mirno ujedinjenje Koreje.

- Ako te tri zemlje pokrenu nuklearni rat dok govore o "naznakama i preventivnom napadu", uprkos ponovljenim upozorenjima Severne Koreje, njihove revolucionarne oružane snage će istog trenutka naići na kontranapad kako bi se ti agresori i provokatori sahranili u moru zajedno sa svojim nosačem - kaže se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)