TEMA TELEGRAFA: Zašto Jehovini svedoci biraju smrt umesto transfuzije krvi? (VIDEO)

Jehovini svedoci odbijaju transfuziju krvi čak i u smrtnim slučajevima. Oni biraju smrt pod izgovorom da će bog sve da vaskrsne, a ne žele da uzmu tuđu krv. Odgovor leži u njihovom učenju od koga ne žele da odstupe

Jehovini svedoci su jedna od najbrojnijih, najrasprostranjenijih i najdisciplinovanijih verskih organizacija u svetu. Oni za sebe tvrde da nisu sektaši.

Neke od glavnih karakteristika učenja Jehovinih svedoka su da Isus Hristos nije razapet već da je obešen, pa zato nema poštovanja krsta. Hristova majka nije Bogorodica, a ne slave se nikakvi praznici.

Takođe, smatraju da se duša nalazi u krvi, pa zato nikada ne prihvataju transfuziju krvi "jer ako Jehovin svedok uzme tuđu krv", krv nekog grešnika", onda više neće biti onaj isti od pre.

Oni se tako pre opredeljuju za smrt, jer veruju da će bog sve da ih vaskrsne. Lekari su mnogo puta dolazili u teške situacije, jer  moraju da daju sve kako bi nekome spasili život, a taj neko ili porodica, u slučaju da su Jehovini svedoci, odbijali su transfuziju i puštali da pacijent umre.

(Mićo Babić)