EPS: Ko duguje više od 5.000 dobija opomenu, preko 10.000 sečemo struju!

Domaćinstvima i ostalim kupcima poslati su obaveštenje i opomena o stanju duga s pozivom da dug izmire u roku od 15 dana

Kupcima u kategorijama "široka potrošnja" i "niski napon" koji duguju više od 10.000 dinara, kao i svim kupcima priključenim na visoki i srednji napon, koji imaju dug veći od 100.000 dinara, upućena su upozorenja pred obustavu isporuke električne energije. 

Domaćinstvima i ostalim kupcima na niskom naponu koji duguju više od 5.000 dinara, kao i kupcima na visokom i srednjem naponu koji duguju više od 50.000 dinara, poslati su obaveštenje i opomena o stanju duga sa pozivom da dug izmire u roku od 15 dana. Poslato je oko 70.000 "upozorenja" i oko 150.000 "obaveštenja i opomena".

Svi kupci imaju zakonski rok da svoj dug izmire. U suprotnom, PD "EPS Snabdevanje" podneće zahtev nadležnom Operatoru distributivnog sistema (distribuciji) da u zakonskom roku od osam dana obustavi isporuku električne energije. Ako i ova mera ne bude dala rezultate, biće pokrenuta procedura raskida Ugovora o isporuci električne energije i trajnog isključenja dužnika sa elektrodistributivne mreže.

(Telegraf / Beta)