SRPSKA LISTA: Zašto Andriju Mandića odjednom ne interesuje Kosovo?

Predsednik SL-a Dobrilo Dedeić je na svom blogu objavio saopštenje stranke povodom intervjua koji je Andrija Mandić dao crnogorskoj televiziji

Crnogorska stranka Srpska lista najoštrije je osudila intervju Andrije Mandića tamošnjoj nacionalnoj televiziji u kojem je on, navodno, priznao državnost Kosova. Predsednik SL-a Dobrilo Dedeić je na svom blogu objavio saopštenje stranke povodom intervjua.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić tokom intervjua Televiziji Crne Gore praktično je priznao lažnu državu Kosovo. Takav politički stav, po principu navodnog nemešanja i "pilatovskog'' pranja ruku, je, naravno, legitiman, ali Srpska lista mora, zbog crnogorske javnosti, da podseti da je Mandić, tačno pre pet godina, na današnji dan, zapretio suicidom ukoliko Vlada Crne Gore ne povuče odluku o priznaju Kosova.

Bilo je to u vreme kada je Mandić, kao sveži mirnodopski četnički vojvoda, tražio trajni prekid diplomatskih odnosa Podgorice i Beograda, kako ne bi izvršio samoubistvo izgladnjivanjem.

Danas se Mandić raduje "boljim odnosima Srbije i Crne Gore nego pre godinu dana'', iako vlade u Beogradu i Podgorici sa Prištinom razgovaraju kao sa ravnopravnim regionalnim i "državnim'' partnerom!

(Telegraf.rs)