Prete isključenjem struje zbog duga od 5 dinara! (FOTO)

Nišlija Stevan Stanojević tvrdi da je struju uvek plaćao na vreme, te da je ostao dužan zbog ukidanja apoena manjih od jednog dinara zbog čega nije postojala mogućnost da plati tačan iznos naveden na računu

Nišlija Stevan Stanojević obratio se otvorenim pismom Elektroprivredi Srbije i srpskoj javnosti revoltiran što mu je zaprećeno da će mu struja biti isključena zbog duga od 4,76 dinara. Stanojević tvrdi da je struju uvek plaćao na vreme, te da je ostao dužan zbog ukidanja apoena manjih od jednog dinara zbog čega nije postojala mogućnost da plati tačan iznos naveden na računu.

- Frapirao sam se kada sam ispred kuće ugledao radnika ED Niš koji mi je uručio opomenu pred isključenje struje. Kada sam mu predočio visinu duga i zatražio da mi objasni da li je to razlog da budem isključen, čovek mi se izvinjavao. Pošto on samo radi svoj posao, uputio sam otvoreno pismo EPS-u i zatražio objašnjenje otkud meni ovaj dug i da li je to razlog da ostanem bez struje - priča Stojanović, i dodaje:

"Meni je račun iznosio 808,47 dinara i radnica u niškoj distribuciji je moju uplatnicu zaokružila na 808 dinara. Sada saznajem da sam ostao dužan 0,47 dinara, te da mi je na taj iznos obračunata kamata pa je dug narastao na 4.,76 dina", kazao je Stanojević.

(D. K.)