Ustašija se probudila, nije se pokopala, ona živi u hrvatskom biću!

- Ustašija se probudila, nije ni zaspala, ni bila pokopana, kako smo mislili, i taj grozni element rovari u hrvatskom nacionalnom biću - kaže Igor Mandić

Hrvatski književni kritičar Igor Mandić izjavio je da ćirilica nije problem u Vukovaru, već samo izgovor da se na bilo koji način oteraju preostali Srbi.

- Ustašija se probudila, nije ni zaspala, ni bila pokopana, kako smo mislili, i taj grozni element rovari u hrvatskom nacionalnom biću, tako da će uništiti i samo to biće. To je kao rak koji jede svoga vlastitelja. Stara ustašija i neoustašija su isti rak-fenomen u Hrvatskoj, i vode nas u letarno stanje, u smrtnost - rekao je Mandić komentarišući incidente u vezi sa uvođenjem dvojezičnosti u Hrvatskoj.

- Nije ćirilica problem u Vukovaru, ona je samo izgovor da se maknu preostali Srbi. Na bilo koji način... - rekao je Mandić.

- Ta pupčana veza koja je nekada postojala između Srbije i Hrvatske je prekinuta i opasno krvari - ocenio je Mandić, esejist, polemičar, kolumnist, autor više od 30 knjiga, koji je obeležio kulturnu i javnu scenu nekadašnje Jugoslavije, Hrvatske i Srbije.

Mandić je kazao da se nikakve promene nisu dogodile u životu građana Hrvatske od njenog ulaska u EU, ističući da je "pogrešan smer okretanja zemlje koja je u Uniju ušla kao podstanar, i kao takva ne može profitirati".

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti - R. Radosavljević)