Zbog krize u Americi celom svetu preti finansijska katastrofa!

Vlada SAD će do 17. oktobra dostići maksimalnu cifru zaduživanja. Ako se do tada zakonski ne podigne granica od 16,7 triliona dolara, Amerika će biti prisiljena da smanji svoju potrošnju

Ukoliko se kriza u SAD hitno ne reši, odnosno ako do 17. oktobra ne bude povećan dopušteni limit zaduživanja, Amerika neće moći da vraća svoje dugove, a celom svetu preti globalna finansijska katastrofa.

Nakon što su propali još jedni pregovori u Predstavničkom domu Kongresa, između vođe republikanaca Džona Bonera i predsednika SAD Baraka Obame, čelnica MMF-a Kristin Lagard upozorila je da američki zakonodavci rizikuju da pokrenu finansijski poremećaj svetskih razmera i da bi to moglo da prouzrokuje još jednu recesiju.

Američka vlada će do 17. oktobra dostići maksimalnu cifru zaduživanja. Ako se do tada zakonski ne podigne granica od 16,7 triliona dolara, Amerika će biti prisiljena da smanji svoju potrošnju, ali i da se suoči sa činjenicom da nije u stanju da vrati dugovanja.

- Kada ste najveća ekonomska sila na svetu, kada ste u svakom pogledu sigurno utočište, kao što je do sada bio slučaj, ne možete da se bavite kreativnim računovodstvom - dodaje Lagardova.

(Telegraf.rs / Izvor: Independent.co.uk)