Niš ostaje bez letova Montenegro erlajnsa?

Nakon što je gradsko rukovodstvo ponudilo crnogorskoj avio-kompaniji nove uslove, postoji mogućnost da Niš ostane bez letova do Podgorice

Iako su pregovori u toku, na sajtu kompanije Montenegro erlajnsa nije moguće rezervisati kartu za Niš ili do Podgorice u periodu posle 31. oktobra, kada ističe važeći ugovor sa ovim gradom.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da je razgovorao sa crnogorskim partnerima i da im je ponuđeno nekoliko modela saradnje "po uslovima znatno povoljnijim za Grad". Ovaj ugovor, iako je povoljniji od ranijih i dalje ima velike subvencije i premašuju stotine miliona dinara na godišnjem nivou.

- Ponudili smo smanjenje subvencija ili broja letova, ponuda je i da se odreknu dela prihoda, a mi dela prihoda od taksi. Da pokušamo da održimo liniju na nekom nivou - rekao je Perišić.

Montenegro erlajns je tražio, tvrdi gradonačelnik, da se isplate najnovija potraživanja koja su dostigla sumu od 50.000 evra, a ukupan dug prema ovom prevozniku, računajući ranija dugovanja, je 95.000 evra.

(Telegraf.rs / Izvor: juznevesti.com/Aleksandar Stankov)