U strahu od dimnjaka sanjaju o svojoj kući

Vlajko Nikolić i Bahra Lugonja, koji sa petoro dece žive u trošnoj kući kao podstanari, pretrpeli su posledice dva požara koja su se desila u roku od nekoliko meseci

U požaru koji je izbio u selu Lipnik kod Gacka, izgorela je štala sa 500 bala sena, a šteta je procenjena na 10.000 maraka. Štala je deo imanja na kome žive Vlajko Nikolić i Bahra Lugonja sa petoro dece. Bahra ima sina i ćerku iz prvog braka, ali samo ćerka je član ovog domaćinstva. Sa Vlajkom je od 2008. i danas žive u jednoj trošnoj kući, od dečijeg dodatka i penzije njegove majke Borike, koja iznosi svega 160 maraka.

Kada ih je vatra probudila u toku noći, Nikolić je uleteo u štalu kako bi spasio barem životinje. Uspeo je u poslednji čas da izvuče dve krave, tri koze i sve svinje dok je gledao kako gori seno koje je trebalo da prehrani stoku preko zime. O uzrocima požara ne želi da govori, ali ističe da je dobar sa svim komšijama i da su mu tokom noći pritekli u pomoć.

Prema rečima zamenika komandira vatrogasne jedinice Gacko, Žarka Rudovića, požar je prijavljen u 1:13 časova posle ponoći. Oko 2 časa buktinja je lokalizovana, a vatra je potpuno ugašena tek u 8 sati. Zabeleženo je da je ovo sedamnaesti požar ove godine na stambenim i pomoćnim objektima u opštini Gacko.

(Telegraf.rs / Izvor: mojahercegovina.com)