Veljović delio letke o borbi protiv trgovine ljudima (FOTO)

Direktor srpske policije i njegov kolega iz Hrvatske Vlado Dominić na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo lično objašnjavali značaj borbe protiv trgovine ljudima

Šefovi policija Srbije i Hrvatske, Milorad Veljović i Vlado Dominić, su u okviru obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo delili putnicima brošure i letke kojima se ukazuje na opasnost od tog vida modernog ropstva.

Veljović i Dominić su putnicima u automobilima koji su prelazili taj granični prelaz lično objašnjavali značaj borbe protiv trgovine ljudima, a uručivali su im i tematske diskove kako bi i time naglasili značaj prevencije.

Šefovi policija dve države su potom u izjavi novinarima naglasili značaj ne samo međusobne, već i regionalne saradnje u cilju što efikasnije borbe protiv trgovine ljudima.

Veljović je istakao da je u Srbiji u poslednjih deset godina oko 600 osoba, a najviše devojaka i žena, zaštićeno od tog modernog zla i spaseno od trgovaca ljudima.

On je istakao i da policije susednih zemalja Srbije i BiH rade sa hrvatskim kolegama na sprečavanju trgovine ljudima i da ta borba daje rezultate.

Prethodno je na graničnom prelazu Batrovci - Bajakovo promovisana aktuelna preventivna kampanja koja obuhvata i film "Dve male devojčice". Cilj tog filma je da ukaže na neophodnost prevencije trgovine ženama, radi seksualnog iskorištavanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)