CG: Vlada podržala održavanje podgoričkog Prajda

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević saopštio je da će tu manifestaciju obezbeđivati oko 2.000 policajaca

Vlada Crne Gore podržala je danas održavanje prve Parade ponosa u Podgorici, zakazane za 20. oktobar, i dala punu podršku nadležnim državnim organima da osiguraju bezbedno održavanje te manifestacije.

- Polazeći od takvog opredeljenja, Vlada Crne Gore je pružila punu podršku aktivnostima Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i drugih organa usmerenim na stvaranje uslova za bezbedno održavanje najavljenog skupa - navodi se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević izjavio je ranije danas da će policija osigurati da održavanje prve gej parade u Podgorici 20. oktobara prođe mirno, dodajući da će tu manifestaciju obezbeđivati oko 2.000 policajaca.

On je pozvao roditelje da u nedelju ne dovode decu u deo Podgorice gde će se održati Parada ponosa, zbog mera bezbednosti koje će biti veoma rigorozne.

Prva gej parada u Crnoj Gori održana je 24. jula u Budvi, ali je završena neslavnim bilansom - žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije, što je rezultiralo privođenjima i povredama.

(Telegraf / Tanjug)