Jedemo ribu iz radioaktivne Fukušime! (FOTO)

Oslić koji se prodaje u Srbiji ulovljen je u FAO zoni 61 koja se nalazi oko Japana. Postoji opasnost da je riba zatrovana, jer je Fukušimu poslednjih meseci pogodio niz incidenata sa curenjem vode iz nuklearnih reaktora

Širom Srbije prodaje se oslić koji je upecan u oblasti Fukušime.

Kao što možete da se uverite na fotografiji koju je na Tviter postavila Ivana Ćirković, oslić koji se prodaje u marketima širom Srbije upecan je u FAO zoni 61.

Ta zona obuhvata Tihi okean oko Japana, a tu se nalazi i Fukušima, u kojoj se desilo veliko izlivanje radioaktivnih supstanci u more. Prošle godine u avgustu u pacifičkom delu Japana ulovljena je riba "murasoi" koja je bila najveći "radioaktivni ulov" ikad.

Krupnija riba jede manju ribu koja je prethodno pojela kontaminirane alge, račiće, druge ribice  i  plastiku ili je jednostavno plivala po morskom dnu gde se talože radioaktivni elementi iz Fukušime, a onda se ta riba nalazi na našoj trpezi u Srbiji.

Na Institutu za higijenu i tehnologiju mesa nismo dobili odgovor da li je riba upecana u FAO zoni 61 otrovana i da li je prošla proveru pre nego što je puštena u prodaju.

(Telegraf.rs)