Bačena bomba na kuću srpskog političara u Kosovskoj Mitrovici

Nepoznate osobe bacile su eksplozivnu napravu na kuću Ninoslava Đerića, kandidata za odbornika Građanske inicijative "Srpska". On je u to vreme bio u kući sa suprugom i ćerkom, na sreću niko nije povređen

U severnom delu Kosovske Mitrovice nešto posle ponoći nepoznate osobe su bacile eksplozivnu napravu, najverovatnije ručnu bombu, na terasu stana Ninoslava Ðerića, kandidata za odbornika Građanske inicijative "Srpska", a Kancelarija za Kosovo i Metohiju oštro je osudila taj napad.

Regionalni šef operative Kosovske policije za sever Kosova Željko Bojić je potvrdio za Telegraf da nije bilo povređenih i da su u trenutku eksplozije u stanu bili Ninoslav sa suprugom i ćerkom.

- Posle obavljenog uviđaja, utvrđeno je da bačena ručna bomba M 75 na terasu stana koji se nalazi na drugom spratu u ulici Tanaska Rajića u severnom delu Kosovske Mitrovice - rekao je Bojić.

Ovo je u poslednja 24 sata druga eksplozija u Kosovskoj Mitrovici, nakon što se juče rano ujutru u severnom delu Kosovske Mitrovice dogodila eksplozija u kojoj nije bilo povređenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

- Kancelarija za Kosovo i Metohiju traži da se koliko danas, počinioci ovog napada pronađu i zatvore. Takođe, poručujemo da ćemo nastaviti da ulažemo napore da se život u pokrajini normalizuje i da se stvore uslovi za mir i bezbednost celokupnog stanovništva na Kosovu i Metohiji - dodaje se u saopštenju.

(S. S. / Tanjug)