GRČKA: Misteriozna plava devojčica nađena u romskom naselju

Policija je upala u romsko naselje zbog sumnje da se tu odvijaju kriminalne radnje, odmah su primetili neobičnu devojčicu, koja ni malo ne liči na porodicu s kojom je bila u kući. Zvaničnici strahuju da bi devojčica mogla da bude žrtva otmice ili trafikinga

Grčka policija zatražila je od građana širom Evrope pomoć u otkrivanju identiteta zasad misteriozne plave devojčice koja je pronađena u kući u romskom naselju u centralnoj Grčkoj, gde je živela sa porodicom koja očigledno nije njena.

DNK testovi potvrdili su da romski muškarac i žena, s kojima je živela, nisu ni u kakvom srodstvu sa devojčicom koja ima izrazito plavu kosu, svetle oči, zovu je Marija i ima oko četiri godine.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), devojčicu je preuzeo humanitarni centar, a policija je objavila i njene fotografije, u nadi da će to pomoći u pronalaženju njene prave porodice.

Zvaničnici strahuju da bi devojčica mogla da bude žrtva otmice ili trafikinga.

 

U humanitarnoj organizaciji "Dečji osmeh", koja je preuzela brigu o devojčici, kažu da je dete zbunjeno i u šoku zbog promene sredine. Devojčica je, kako navode, prosila na ulicama Larise.

(Telegraf.rs / Tanjug)