Dodik zapretio ukidanjem suda jer mu se ne sviđa presuda!

Dodik je zaključio kako se entitetsko pravosuđe pokazalo nesposobnim da štiti interese Republike Srpske i naroda koji tamo živi, i da bi ga zbog toga trebalo hitno reformisati

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji se ni do sada nije ustručavao od napada i javnih pritisaka na pravosuđe, u subotu je otišao i korak dalje najavivši kako će ukinuti jedan lokalni sud jer mu se ne sviđa presuda koju je on doneo.

Na Dodikovoj meti do sada su uglavnom bili Sud i Tužiteljstvo BiH pri čemu ih je nazivao nelegalnim i tražio njihovo ukidanje, a u subotu je zapretio ukidanjem Okružnog privrednog suda u Bijeljini koji je ranije ovе nedelje doneo presudu o blokadi računa kompanije "Alumina" iz Zvornika.

Kompaniju je jedna banka iz Litvanije tužila zbog naplate potraživanja po kreditima za finansiranje rada fabrike glinice "Birač" koja deluje u sastavu "Alumine".

- Moja prva reakcija je bila da ukinemo sud u Bijeljini, jer očigledno služi za spekulacije i premestimo ga na neko drugo mesto. Možda se to i desi - kazao je Dodik novinarima na Palama, gde je boravio tokom dana.

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr)