Na Homoljskim planinama ubrali 110 vrsta gljiva

Netaknuta priroda Homoljskih planina ponudila beračima gljiva bogatu ponudu. U ovom tradicionalnom branju, poznatom i kao "tihi lov", učestvovalo je 170 građana i učenika, ali i stručnjaka mikologa, koji su vodili računa da se u korpama nađu samo jestive, a nikako otrovne gljive

Bogatstvo netaknute prirode Homoljskih planina, na kojima se uzdiže čak 16 vrhova, oduvek je mamilo istraživače i ljubitelje prirode da posete ovaj kraj i upoznaju najrazličitije vrste gljiva i samoniklog jestivog bilja.

Na prvim okupljanjima organizovanim u Krepoljinu, učestvovali su mahom mikolozi i botaničari, da bi interesovanje vremenom raslo i stvorilo uslove za pokretanje manifestacije "Dani gljiva i bilja Homolja". Ove godine ona je održana po deveti put, u organizaciji Ekološkog društva "Studenac" iz Krepoljina.

U ovom tradicionalnom branju, poznatom i kao "tihi lov", učestvovalo je 170 građana i učenika, ali i stručnjaka mikologa, koji su vodili računa da se u korpama nađu samo jestive, a nikako otrovne gljive.

(D. K.)