Ante Gotovina i Mladen Markač ulaze u politiku?

Hrvatski portal "Dnevno" otkriva da će aktuelni premijer te zemlje Zoran Milanović podržati nekadašnjeg haškog optuženika, generala Antu Gotovinu, na listi svoje stranke, kako bi opet pobedio na izborima. S druge strane, HDZ će angažovati generala Mladena Markača

Ukoliko premijer Hrvatske i lider vladajuće Socijaldemokraske partije (SDP) Zoran Milanović želi još jednu pobedu na parlamentarnim izborima moraće da podrži učešće hrvatskog generala Ante Gotovine na strani te stranke, ma koliko to bude koštalo, pišu hrvatski mediji.

A, ako Gotovina ostvari dobre rezultate, SDP bi mogao da mu ponudi čak mesto predsednika Sabora, objavio je hrvatski portal "Dnevno", pozivajući se na izvore bliske vladajućoj koaliciji.

Sve će, kako se očekuje, biti mnogo jasnije nakon obeležavanja Dana sećanja, 18. novembra u Vukovaru. Šuška se, naime, da bi Gotovina u Vukovar mogao doći u koloni sa vlastima, nikako sa veteranima.

- Braniteljska populacija zato s nestrepljenjem očekuje šta će Gotovina da napravi, dok je potez generala Mladena Markača po tom pitanju, već sada jasan - on će toga dana ''Gradom herojem'' prošetati zajedno sa svojim saborcima - navodi hrvatski portal.

Gotovina i Markač oslobođeni su novembra prošle godine gotovo svih tačaka optužnice za zločine počinjenje u hrvatskoj zločinačkoj akciji Oluja.

Markač poseduje ogromnu harizmu, a njegova dodatna snaga stoji u činjenici da daje bezrezervu podršku hrvatskim veteranima u svim njihovim akcijama, za razliku od Gotovine, koji se drži po strani, ističe portal.

(Telegraf.rs / Tanjug)