Zašto su prazne RK Beograd u Knezu?

Objekti Robne kuće Beograd u Knez Mihailovoj ulici još uvek su prazni jer su predmet restitucije, pišu "Novosti". Predugovor sa H&M već potpisan

Nekadašnji trgovinski gigant Robne kuće Beograd, koji je zapošljavao 10.000 radnika, beležio dnevne promete od milion i po maraka, nudio 100.000 artikala, danas, posle šest godina od privatizacije, konačno je počeo da vraća stari sjaj.

Beogradske izloge tako krase poznati svetski brendovi, a vlasnici najavljuju da će se i najtraktivnije lokacije koje su sada prazne - uskoro ispuniti atraktivnom ponudom.

Najbolje od svih objekata u Beogradu rade lokali u Beograđanki i na Terazijama. Više od 45 odsto prostora zakupljuje "Njujorker". U robnim kućama posluju i "Roda marketi", koji su u vlasništvu "Merkatora".

- Deo prostora izdajemo i kineskim trgovcima. Istina, oni su nam, ipak, poslednja solucija - kaže Luka Živanić, sin vlasnika "Verano motorsa", zadužen za finansije i nove investicije u kompaniji.

Robne kuće Beograd privatizovane su 2007. godine, a u glavnom gradu trenutno je izdat prostor u sedam objekata. Kompanija "Verano motors" poseduje 33 odsto kapitala, a većinski vlasnik je grčki "Marfi investment grupe".

- U našem vlasništvu je 27 robnih kuća Beograd, a trenutno nam je veliki problem sa dva lokala u Knez Mihailovoj ulici. Dok objekat u Knez Mihailovoj 41 uopšte ne funkcioniše, prostor u "Nami", preko puta "Ruskog cara", izdajemo na kratke periode za izložbe, sajmove, ali i tu nam problem nije trajno rešen - kaže Živanić.

 

Vlasnik "Verano motorsa" Radomir Živanić ih je platio 360 miliona evra. U njihovom vlasništvu je više od 30 objekata i distributivni i poslovni centar sa oko 240.000 kvadrata. U sastavu su i objekti u Podgorici i Bijelom Polju.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)