BATINE NA SAJMU KNJIGA: Potukli se fanovi pesnikinje i "gej muzičara"!

Da domaća publika i te kako voli, ceni i čita poeziju dokaz je verbalni i umalo fizički sukob između vernih obožavalaca srpske pesnikinje Gordane Ane Dabić i beogradskog muzičkog umetnika Dragana Karolića

Koliko su knjige i poezija na ceni u našem narodu, da su ljudi svojim telima spremni da brane pisanu reč, pokazalo se na ovogodišnjem Beogradskom sajmu knjiga.

Na dva štanda, jedan do drugog, prema planu je u utorak, nešto iza 17 časova, trebalo da istovremeno budu održane promocije pesničkih knjiga. Međutim, pasionirana publika dvoje poeta nije imala strpljenja za konkurenciju, tako da je došlo do huškanja i ćuškanja, pa je morala da reaguje i policija.

Šta se u stvari dogodilo? U zakazano vreme počele su dve promocije, na štandu Udruženja pisaca “Poeta” i onom izdavačke kuće “Nova Poetika”.

Na prvom je svoju zbirku poezije "Oči govore" trebalo da predstavi pesnikinja Gordana Ana Dabić, a na drugom uspešni internacionalni flautista Dragan Karolić svoje autobiografsko izdanje “Memoari jednog gay muzičara”.

(Telegraf.rs)