Banjalučani od mladića kojem je pozlilo okretali glavu! (FOTO)

Banjalučke "Nezavisne novine" su, uz pomoć glumca Bojana Kovačevića, testirale humanost stanovnika grada na Vrbasu. Rezultat je bio poražavajući - mladiću, koji je glumio nesvesticu i jake bolove, od stotinu Banjalučana pomoć je ponudilo samo četvoro ljudi

Od oko stotinu Banjalučana, koji su naišli pored sugrađanina kojem je "pozlilo" nasred ulice, njih tek nekoliko mu je ponudilo pomoć, dok su ostali nastavljali dalje ili okretali glavu u drugom smeru, pod parolom "gledam svoja posla".

Banjalučke "Nezavisne novine" su, uz pomoć Bojana Kovačevića, glumca banjalučkog DIS pozorišta mladih, testirale humanost stanovnika grada na Vrbasu, ali su ovom mladiću, koji je glumio da ima malaksalost, nesvesticu i jake bolove, tek četiri osobe prišle i upitale ga šta mu se dešava.

"Eksperiment" je počeo u blizini Muzeja savremene umetnosti RS, gde je Kovačeviću "pozlilo", nakon čega se kao pokošen savio i simulirao bolove po kojim bi se naslutilo da će da se sruši na trotoar. Međutim, to nije zabrinulo prolaznike, već se ispostavilo da "sit gladnom ne veruje".

Ležao je nepomično, okrenut glavom prema asfaltu. Mnogo vozača pogledalo je u njegovom pravcu, ali je samo jedan od njih usporio automobil. Ali kočnicu do kraja nije stisnuo. Nastavio je vožnju.

Brojali smo − prošlo je više od 40 vozila. Međutim, telefon Službe hitne pomoći Banjaluka, kako nam je potvrđeno, nijednom nije zazvonio zbog mladića koji je ležao nepomičan. Glumac, nakon što je podvukao crtu, nije krio razočarenje.

- Ne daj bože da mi se desi nešto slično na ulici, umreću garant! Očigledno je da ljudi, dok ne osete, dožive ili na kraju krajeva prožive problem – nemaju emocija, ne osećaju ništa od toga - kaže Kovačević.

(Telegraf.rs / Izvor: Nezavisne novine)