U Srbiji nijedna auto-škola ne radi, sutra rešenje?

Sve auto-škole koje su predale zahtev za dobijanje dozvole ući će u proceduru, a ukoliko se utvrdi da ne ispunjavaju zahteve biće im dat rok da otklone sve nedostatke, kažu u Upravi saobraćajne policije MUP

Nijedna od oko 900 auto-škola u Srbiji trenutno nema dozvolu za rad, a obuka vozača neće se odvijati do daljeg. Konkretan broj vozača koji trenutno ne mogu da nastave sa obukom za vožnju nismo uspeli da saznamo od MUP-a, kao ni šta bi oni trebalo da rade dok se postojeća situacija ne reši.

Kako objašnjava Petar Rašeta sekretar zajednice auto-škola, po Zakonu o bezbednosti saobraćaja 26. oktobra zvanično su prestale da važe sve dosadašnje dozvole za rad auto-škola.

- Mi ne naziremo rešenje. Sutra ćemo održati vanredni sastanak kako bismo pokušali da pronađemo neki način na koji bismo rešili ovaj problem. Ministarstvo unutrašnjih poslova je nezvanično preporučilo kandidatima čije su obuke u toku da tuže auto-škole, ali mi smo onda najavili Ministarstvu da ćemo mi da tužimo njih jer nama niko ne može da zabrani pravo na rad - kaže Rašeta.

(Telegraf.rs)