ISTRAŽUJEMO: Zašto su braća Ajkovići toliko moćni i šta sve poseduju u Nišu

Mirko Ajković i njegov brat Zoran iz Niša pre šest godina kupili ugostiteljsko preduzeće "Nissa" i postali vlasnici najboljih kafana i najatraktivnijih lokala u Nišu

Mirko Ajković (30), zvani Ajkula, brat Zorana Ajkovića, uhapšen je zbog sumnje da je od jedne porodice iz okoline Doljevca iznudio nekretninu vrednu preko jedanaest miliona dinara. Slobode su lišeni i Ajkovićevi saučesnici u ovoj prljavoj raboti, Prokupčani Vasa Ivanović (44), zvani Kastelo, Goran Ilić (42), zvani Konan i Marko Zečević (35), poznat kao Krempi.

Sumnja se da je u iznudu umešan i Zoran Ajković, ali je on uspeo da umakne policiji, a za njim će biti raspisana poternica. Kako saznajemo, žrtve iznude su bivši radnici Mirka Ajkovića.

Ajković je imao firmu "Maksum", koja se bavila proizvodnjom tekstilne robe, u kojoj je radila oštećena porodica iz Doljevca. Oštećeni su radili u tom njegovom preduzeću kao šivači. Međutim, firma je propala, a Ajković je svoje radnike optužio za poslovni krah i zahtevao da mu nadoknade štetu koju je procenio na deset hiljada evra.

(Telegraf.rs)