Prva auto-škola u Srbiji koja je dobila dozvolu za rad!

Zahteve za dobijanje dozvola za rad podnelo je oko 300 auto-škola, ali kontrola da li ispunjavaju sve propise može da potraje do dva meseca. Ipak, kako se ispostavilo, to nije nemoguće

Iako mukotrpan, proces kojim auto-škole mogu da dobiju dozvolu za rad nije nemoguć, a to pokazuje i primer auto-škole "Peta brzina" iz Beograda. Ova škola je prva u Srbiji koja od početka primene novog Pravilnika kojim se uređuje osposobljavanje kandidata za vozače može da nastavi nesmetano da radi.

Da podsetimo, po Zakonu o bezbednosti saobraćaja 26. oktobra zvanično su prestale da važe sve dosadašnje dozvole za rad auto-škola.

- Još pre tri godine bilo je reči da će ovakav zakon biti donet, kao i šta će od auto-škola biti zahtevano, pa smo još tada počeli da se pripremamo. Prva kontrola da li ispunjavamo uslove propisane zakonom bila je 22. oktobra. Tada su pripadnici MUP-a zahtevali od nas da ispravimo sitne nedostatke i 31. oktobra su ponovo došli kako bi konstatovali da je sve u redu. Očekujemo da zvanično rešenje stigne za nekoliko dana i tada možemo da počnemo sa radom - kaže vlasnik auto-škole "Peta brzina" Velibor Bata Petrović.

Kako ističe, oni su napravili svoj plan po kome će sprovoditi teorijsku nastavu, a ostavljen im je rok do početka januara kako bi predavači i ispitivači u školi dobili licencu.

(M. Stojanović)