Hamas izabrao prvu ženu portparola

Isra el Mudalal je pisac i novinar, školovana je u Engleskoj, a na mesto portparola postavljena je sa ciljem da popravi sliku Hamasa u svetskim medijima

Palestinski pokret Hamas postavio je prvi put ženu za portparola na engleskom jeziku kao deo nove strategije odnosa prema zapadnim medijima, piše arapski list "Ašark el Avsat".

Portparol, dvadesettrogodišnja Isra el Mudalal, pisac i novinar, izjavila je tim povodom da će se obraćajaući se "zapadnim i izraelskim medijima", raditi na promeni govora medija i dati drugačiju sliku Palestine i Gaze.

Ona je dodala da je za postizanje njenih ciljeva potrebno mnogo godina teškog rada, obećavajući da će govoriti svetu iz humanitarnog, a ne verskog ugla.

Najtiražniji izraelski list "Jediot ahronot" u onlajn izdanju dodaje da ona ima mnogo planova da izmeni stereotipe u vezi s Gazom. Njena namera da se obraća izraelskim medijima dočekana je upozorenjem da je administracija Hamasa naredila zabranu za sve izraelske medije i novinare pre godinu dana. Ona je sama sada odbila da da izjavu za taj list.

(Telegraf.rs / Tanjug)