Šef obezbeđenja Pentagona terao kolege da mu donose ručak

Stiven Kalveri optužen je i zbog toga što je dozvoljavao delu osoblja da igra golf tokom radnog vremena, a dovodio je i svog rođaka da puca u službenoj streljani

Šef obezbeđenja Pentagona Stiven Kalveri optužen je od generalnog inspektora da je zloupotrebljavao položaj terajući zaposlene da mu donose ručak, puštajući deo osoblja da igra golf tokom radnog vremena i dovodeći svog rođaka da puca u službenoj streljani.

Kako navode mediji u SAD, Kalveri koji je direktor civilne agencije za obezbeđenje, koju je angažovao Pentagon, našao se na udaru Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane, nakon žalbi kolega i zaposlenih.

U izveštaju na 40 strana, koji je završen u februaru, ali je tek sada javno prikazan, Kalveri se tereti da je "zloupotrebio zaposlene u svojoj kancelariji tako što se stalno oslanjao na njih da mu donose ručak i kafu, što nije deo njihovih zvaničnih zaduženja".

On je, odgovarajući na te optužbe, rekao da je smatrao da bi mu zaposleni rekli da se osećaju neprijatno zbog toga i da on onda to od njih ne bi tražio.

U zaključku, inspektorat je predložio da se protiv Kalverija sprovede "adekvatna akcija", ne precizirajući kakva bi kazna mogla da bude.

(Telegraf.rs / Tanjug)