OBAMA: Dobar sam u ubijanju ljudi

Citat američkog predsednika se pojavio u knjizi dva autora, koja se bavi prošlogodišnjim predsedničkim izborima između Obame i Mita Romnija. Bela kuća se još nije oglasila povodom ovih navoda

U novoj knjizi o američkom predsedniku Baraku Obami, šef Bele kuće u razgovoru sa svojim saradnicima o kontroverznim napadima bespilotnim letelicama se "pohvalio" kako je "postao dobar u ubijanju ljudi".

Ova informacija pojavila se u knjizi koja se bavi konketnije o predsedničkim izborima između Obame i republikanskog kandidata Mita Romnija prošle godine. Autori Mark Halperin i Džon Heiliman proveli su skoro dve godine u istraživanju, razgovarajući sa saradnicima oba političara. Obamina izjava sigurno će izazvati pažnju kako njegovih protivnika, tako i pristalica.

Napadi američkim dronovima, koji su bili većeg intenziteta tokom Obaminog mandata i mnogi ih smatraju najkontraverznijim delom njegove vladavine u Beloj kući.

Bela kuća još nije dala izjavu u vezi ove knjige, ali je portparol indicirao u jednoj emisiji da predsednik mrzi kada informacije procure. Kao paradoks na navode iz knjige je i Obamin laureat za Nobleovu nagradu za mir, koju je dobio 2009. godine.

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)