PRVA KUVARICA SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA U SRBIJI: Svinja je ovde kralj!

- Dobar kuvar mora da bude otvorenog uma i radoznao, da voli da proba različite vrste hrane koju ljudi jedu na našoj planeti. Ne sme previše da pije i da puši jer to uništava receptore za ukus i miris - kaže Kimberli Bruk Braun

Amerikanka Kimberli Bruk Braun, poznata kao "prva kuvarica Amerike", već nakon jednog obroka u Srbiji znala je, a da nije ni bila svesna, najpoznatiju srpsku doskočicu o mesu.

Ova kuvarica Srbiju i Kragujevac posetila je kako bi bila član žirija Prvog juniorskog internacionalnog kupa, takmičenja mladih kuvara.

Reč je o ženi koja je šef kuvara i koja ima više od 25 godina iskustva. Jedina je afroamerikanka koja je postala član Američke akademije šefova u tridesetogodišnjoj istoriji ove institucije.

Na dan kada je trebalo da za portal Telegraf.rs odgovori na pitanja koliko zna o srpskoj kuhinji i šta joj se najviše sviđa, Kimberli kaže da je na tlu Srbije pojela samo jedan obrok.

- Bilo je to dosta mesa na jednom velikom tanjiru i to mi se baš dopalo. Još nisam dovoljno upoznala vašu kuhinju, ali jedno mi je jasno − svinja je ovde kralj! Mislim, svinjetina. Obožavam svinjetinu - kaže Kimberli, uz gromoglasni smeh sagovornika.

(M. M.)