ISPOVEST PRETUČENOG KRAGUJEVČANINA: Otac i majka su me dozvali iz kome!

Dan pre napada Stefan je kao profilnu sliku na Fejsbuku postavio natpis "Moje vreme tek dolazi, dovoljno sam motivisan i želim da postanem broj jedan". Prvi put od tada Stefan može, mada teško, u svoje ime da govori o onome što je preživeo za sedam meseci

Deset dana borbe za život, dva meseca u komi i još pet meseci bolničke rehabilitacije prošlo je od kada je Stefan Jovanović (20) ušao u kafić preko puta svoje škole i iz njega izašao na nosilima. Tog jutra, 28. marta, maturanta Politehničke škole bejzbol palicom u kafiću prebio je Darko R. (22) u društvu Nikole Š. (21). Razlog je- ljubomora oko devojke!? Stefan je zadobio prelom lobanje i povrede mozga.

Dan pre napada Stefan je kao profilnu sliku na Fejsbuku postavio natpis "Moje vreme tek dolazi, dovoljno sam motivisan i želim da postanem broj jedan". Prvi put od tada Stefan može, mada teško, u svoje ime da govori o onome što je preživeo za sedam meseci.

- Ne sećam se tog dana. Darka nisam ni poznavao. Pamtim dok sam bio u komi, zvuke aparata i moje roditelje. Majka mi je pričala da su anđeli sa mnom i da me čuvaju. Otac mi je šaputao da sam ja njegov i on da je moj i molio me da se probudim. Mogao sam samo prstima da mrdnem tada - seća se Stefan dugo se boreći da valjano objasni tih par rečenica.

On kaže da je mnogo puta sanjao da opet vozi motor i to sa ocem Nebom. Otac mu je često pričao, pa je mladić to prisustvo u svojim snovima osetio.

- Sada se borim i ponavljam "izdrži, izdrži". Vežbe istezanja mišića bole kao da mi neko kida noge i ruke iz zglobova - kaže Stefan.

Zbog bezumnog čina tog jutra 28. marta mladić koji je radio 100 sklekova sada jedva da hoda. Njegova majka Mira bdi nad bolničkim krevetom u Beogradu 24 sata umesto da sina kritikuje zbog previše noćnog provoda. Stefanova mlađa sestrica sama radi školske zadatke jer je mama u Beogradu, a tata radi. Naučeni da novac nije najbitniji ovi ljudi sada se pitaju - kako nije, od njega zavisi koliko će se Stefan oporaviti.

Komercijalna banka

vlasnik računa Nebojša Jovanović

br računa 205900101873087066

( M. M.)