Hrvatski ambasador drži sliku Tita u kancelariji

Ambasador kaže da se fotografija na zidu našla slučajno, i dodaje da je njegova namera bila da je pokloni lokalu koji je nekadašnji predsednik Jugoslavije posećivao

Ambasador Hrvatske u Francuskoj Ivo Goldštajn na centralnoj poziciji u sobi za prijem ima izloženu uokvirenu fotografiju Josipa Broza Tita, objavio je "Jutarnji list", pošto se redakciji obratio "veoma iznenađen" građanin Pariza, poreklom iz Hrvatske.

Ambasador je za ovaj list rekao da se fotografija u sobi za prijem nalazi slučajno i da je njegova namera bila da je za dvadesetak dana pokloni jednom poznatom pariskom kafiću koji je Tito posećivao.

Fotografija čelnika socijalističke Jugoslavije smeštena je uz još dve slike, na jednoj je ambasador s francuskim predsednikom Fransoa Olandom, a na drugoj s hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem.

Fotografija Josipa Broza je iz ratnog razdoblja, on je na njoj u vojnoj uniformi, a pri dnu je sitnim slovima otisnuta kratka legenda na francuskom i engleskom jeziku koja govori o njegovoj ulozi u antifašističkom pokretu.

(Telegraf.rs / Tanjug)