Auto-škole najavljuju blokadu Beograda!

- Jedna ideja je da barem 2.000 zaposlenih u auto-školama dođe u Beograd i organizuje protestnu vožnju. Pritom, ne bismo pravili nikakav prekršaj, samo bismo vozili ukrug. Pa kada grad bude blokiran, tada će nas se valjda država setiti - kaže sekretar Zajednica auto-škola Petar Rašeta

Od sledeće nedelje u Beogradu, i drugim većim gradovima u Srbiji, počeće protest oko 4.000 zaposlenih u 900 auto-škola, ukoliko im država ne omogući rad, najavljuju u Zajednici auto-škola Srbije.

Ukoliko se ne dozvoli rad svim školama, oni najavljuju da će vozilima blokirati Beograd, kako bi naterali nadležne da im dozvole da nastave obuku vozača.

Preme novom pravilniku MUP-a potrebno je da svaka auto-škola ima učionice, poligon određene veličine, kao i po jedno vozilo zasvaku kategoriju polaganja.

- Jedna ideja je da barem 2.000 zaposlenih u auto-školama dođe u Beograd i organizuje protestnu vožnju. Pritom, ne bismo pravili nikakav prekršaj, samo bismo vozili ukrug. Pa kada grad bude blokiran, tada će nas se valjda država setiti - kaže sekretar Zajednica auto-škola Petar Rašeta.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)