SIEPA: Krivična prijava protiv direktora zbog 555.250 evra

U krivičnoj prijavi Božidar Laganin se tereti da je propustio obavezu da obavesti nadležno Ministarstvo privrede i Komisiju za razmatranje prijava da SIEPA ima osam nenaplativih bankarskih garancija

Ministarstvo privrede podnelo je krivičnu prijavu protiv direktora agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Božidara Laganina, kojom se tereti za nesavestan rad u službi

U krivičnoj prijavi, u koju su novinari Politike, kako tvrde, imali uvid, Laganin se tereti da je propustio obavezu da obavesti nadležno Ministarstvo privrede i Komisiju za razmatranje prijava da SIEPA ima osam nenaplativih bankarskih garancija u vrednosti od 555.250 evra.

Reč je o obezbeđenju koje su izdale državne banke koje su otišle u stečaj - Agrobanka i Razvojna banka Vojvodine - i to za tri preduzeća.

Krivičnom prijavom Laganin se tereti zato što garancije ovih banaka nisu blagovremeno zamenjene za validna sredstva obezbeđenja.

Agencija za privlačenje stranih investicija i promociju izvoza SIEPA i Agencija za licenciranje stečajnih upravnika biće ugašene, a njihove poslove preuzeće Minsitarstvo i Agencija za privatizaciju, najavio je ranije danas Ministar privrede Saša Radulović.

(Telegraf.rs / Tanjug)