FRANCUSKA: Uhapšeno 70 demonstranata, Oland izviždan (FOTO)

Francuski predsednik Oland je, na svečanoj ceremoniji povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, nadgledao smotru oko Trijumfalne kapije i polagao venac na grob neznanog junaka, kada su okupljeni demonstranti bukom tražili njegovu ostavku

Na Dan obeležavanja primirja u Prvom svetskom ratu u Parizu je uhapšeno 70 demonstranata tokom ceremonije kod Trijumfalne kapije, gde su okupljeni izviždali francuskog predsednika Fransoa Olanda.

Sukobi između policije i demonstranata izbili su dok je povorka sa francuskim predsednikom prolazila Jelisejskim poljima do groba neznanom junaku kod Trijumfalne kapije u centru Pariza. Neki od demonstranata uzviknuo je "Oland, povuci se s vlasti" i "socijalista diktator".

Francuski ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals potvrdio je da su u protestima učestvovali pripadnici ekstremne desničarske grupe koji se protive vladinoj politici i stavu o istopolnim brakovima.

Oland je ignorisao ovaj protest, navodi AP i podseća da je popularnost francuskog predsednika značajno opala zbog malog ekonomskog rasta, visokih poreza i rasta nezaposlenosti u Francuskoj.

(Telegraf.rs / Tanjug)