HRVATSKA: Ukletu kuću čuva duh devojke koja nema oči

Postoje svedočenja da se u neposrednoj blizini uklete seoske kuće u Hrvatskoj i u njenoj unutrašnjosti čuje jecanje deteta. Plač navodno dolazi iz bunara u kojem se utopila devojčica koja je tu živela sa porodicom

Najhrabrije koji se osmele da zakorače i zavire u ukletu kuću u mestu Škrinjari, u Hrvatskoj, zaplahne težak, ustajao vonj. Strah, neugodni trnci, čudni zvukovi, jeza... mnogi meštani veruju da je zdanje opsednuto duhovima.

Postoje svedočenja kako se u neposrednoj blizini uklete seoske kuće i u njenoj unutrašnjosti čuje jecanje deteta. Plač navodno dolazi iz bunara u kojem se utopila devojčica koja je tu živela sa porodicom. Drugi veruju da te jezive krikove ispušta duh mlade žene koju je neko brutalno ubio i njeno telo zabetonirao u temelje kuće.

Meštane najviše plaše letnji dani jer s njima dolaze i oni koji će celu noć bančiti i orgijati, i tako širiti legendu o "ukletoj kući u Škrinjarima". Ali, svedočanstva o ukletoj i zastrašujućoj kući ne prestaju. Navodno se prodaje od 1997. po niskoj ceni, ali niko ne želi da je kupi.

(Telegraf.rs / Izvor:24sata.hr / Foto-ilustracija)