Radulović: Nikome više nećemo da poklanjamo pare

- Neodgovorno ponašanje kada se radi o novcu poreskih obveznika više neće biti moguće -ili će Srbija preživeti ili će preživeti ovo živo blato - rekao je ministar privrede Radulović

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je da resorno ministarstvo sprovodi redovnu kontrolu svih agencija pod svojim okriljem i prosleđuje dokaze o sumnjivim poslovima nadležnim organima.

On je poručio da će će se Ministarstvo baviti privlačenjem stranih investitora, podsticajima, ali neće nikom poklanjati novac, jer to nije strategija za razvoj privrede.

- Neodgovorno ponašanje kada se radi o novcu poreskih obveznika više neće biti moguće -ili će Srbija preživeti ili će preživeti ovo živo blato - rekao je Radulović u intervjuu sutrašnjim "Novostima" i potvrdio da je je protiv prvog čoveka Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Božidara Laganina, podneta krivična prijava.

- To spada u mere o kojima se u vladi i dalje vode diskusije. Tek uz smanjenje nameta na rad ima smisla povećavati poreze. Jer, samo povećavanje poreza, uz smanjenje potrošnje ima loše efekte, što smo iskusili u poslednjih godinu dana - kazao je Radulović.

(Telegraf.rs / Tanjug)