MIŠKOVIĆ: Ćutao sam 23 godine!

- Vi danas sudite najvećem privredniku Srbije i vodećem privredniku regiona. Danas se ovde ne sudi Miškoviću, iz optužnice sam video da se sudi tržišnoj privredi i privatnom preduzetništvu - rekao je Mišković iznoseći svoju odbranu

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković izjavio je u Specijalnom sudu u Beogradu, gde iznosi svoju odbranu, da brani privatni kapital i čast privrednika Srbije, kao i da nikada ništa nije uradio protiv države. 

Miroslav Mišković juče je na početku suđenja pred Specijalnim sudom, vidno iznerviran, izjavio da razume srpski, ali da optužnicu nikako ne razume!

- Ja govorim srpski, optužnica jeste napisana na srpskom, ali nisam razumeo ono što je tužilac govorio - pokušao je da objasni prvi čovek "Delte", i dodao:

- Nisam prepoznao sebe i svoju krivicu ni u jednoj rečenici. Ono što piše u optužnici primer je kako treba da se radi dobra privatizacija. Ja nisam pravnik, ali ovo je ekonomija - u dahu je rekao Mišković.

Mišković je pored ostalog rekao da je sa "Maksijem" urađeno isto što i sa putarskim preduzećima za čije je oštećenje optužen, želeo je da objedini putarska preduzeća i da ih proda strancima, kao što je uradio sa Maksijem.

Optužnica tereti Miškovića i još 10 optuženih da su od 2005. do 2010. godine nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet za 472 miliona dinara.

Nastavak suđenja zakazan je za 26. i 27. decembar u Specijalnom sudu u Beogradu.

(Telegraf.rs / Beta)