JUTARNJI LIST: Ratnim veteranima nije cilj ćirilica, već rušenje vlasti

U autorskom komentaru Jelene Lovrić pod naslovom "Vukovar je bio trening stožera za državni udar u Hrvatskoj" ističe se da je pravi cilj rušenje legitimno izabrane vlasti, a da je pobuna protiv dvojezičnih ploča samo instrument za ostvarenje tog scenarija

Podele koje su obeležile godišnjicu pada Vukovara i dalje su tema hrvatskih medija, a zagrebački "Jutarnji list" konstatuje da je nesporna činjenica da je na dan "tužne godišnjice" funkconisala samo jedna vlast - vlast "stožera", nefomalne grupe veterana koja se pre nekoliko meseci okupila na antićiriličnoj platformi.

U autorskom komentaru Jelene Lovrić pod naslovom "Vukovar je bio trening stožera za državni udar u Hrvatskoj", ona ističe da cilj te grupice veterana nije ćirilica već rušenje legalno izabrane vlasti.

Otuda smatra sasvim očitim da se sa raznih strana, od nekih biskupa do vukovarskih harambaša, pokušava da spakuje priča o potpunom rascepu između državnog vrha i naroda, sve kako bi se stvorili uslovi za smenu vlasti.

- Samo je pitanje ko je tom scenariju mastermajnd. Radi li stožer za HDZ ili je možda obratno - pita se na kraju Lovrićeva.

(Telegraf.rs / Tanjug)