Sigurna muška kuća: Sklonište od besnih žena (VIDEO)

Nišlija Đorđe Mišić sažalio se na "mušku muku o kojoj niko ne priča", pa je svom stovarištu drva podigao skromnu brvnaru na kojoj je istakao firmu “Sigurna kuća za psihički maltretirane muževe i ostale“

Nišlija Đorđe Mišić sagradio je brvnaru na svom stovarištu drva i nazvao je “sigurnom kućom za muškarce“, prvom takve vrste u Srbiji. Đorđe je u niškom naselju Crvena zvezda ponosno istakao firmu “Sigurna kuća za psihički maltretirane muževe i ostale“.

Psihički maltretiranim muškarcima, ali i onima na koje su žene podigle ruku, u svom “domaćinstvu“ Đorđe obezbeđuje pet kreveta, komad hleba i tanjir pasulja, a kad mu posao bolje ide – “padne“ i poneko prasence.

Đorđe kaže da se sažalio na mušku muku, o kojoj niko ne priča jer se smatra da su samo muževi nasilnici.

- Kroz moju sigurnu kući prošlo je već petnaest muškaraca, a svaki je ovde došao bežeći od svoje žene. Priznajem, i ja begam od kuće. Sastanemo se na ovom mom stovarištu, pa podelimo muku. Umeju i žene da budu mnogo gadne. Skoro je jedan paćenik došao ovde da mu se malo smiri glava, ali ga ona njegova našla. Ulete u kuću, zalepi mu šamar i to naočigled nas šestorice i otera ga kući. On od srama u zemlju da propadne, ali šta će, ode s njom – prepričava nam Đorđe dogodovštine iz svoje “socijalne ustanove“.

(Višnja Aničić)