Izraelci zadržali srpske državljane palestinskog porekla na aerodromu u Tel Avivu!

Roditelji Salima Masada (29) i Adama Masada (25) tvrde da su njihovi sinovi državljani Srbije, da imaju srpske pasoše, i da su na aerodromu u Izraelu zadržani zato što su palestinskog porekla

Izraelske vlasti zadržale su na aerodromu u Tel Avivu srpske državljane Salima Masada (29) i njegovog brata Adama Masada (25), a prema rečima Vladimira Marića, šefa kabineta ministra spoljnih poslova, srpska ambasada reagovala je odmah kako bi prikupila informacije o tome što se dogodilo.

Prema njegovim rečima, ambasada je dobila informaciju, da su njih dvojica deportovani i da su na putu za Budimpeštu.

Da su Salima i Adama Masada izraelske vlasti zadržale u Tel Avivu, gde su stigli iz Budimpešte, objavljeno je na portalu frankfurtskih ''Vesti'', a u informaciji je navedeno da njihovi roditelji apeluju na Ministarstvo spoljnih poslova i Vladu Srbije da im pomogne da dobiju više informacija o svojoj deci.

- Oni su u Tel Aviv stigli preko Budimpešte, juče ujutru u osam, a oko tri po podne su javili da su izraelske vlasti zadržale i da će ih deportovati. Od tada su im isključeni telefoni i ne možemo da stupimo u kontakt sa njima“ - rekao je njihov otac Hadi, koji 37 godina živi u Beogradu.

On je dodao da niko u porodici nije sumnjao da bi mogli imati problema prilikom odlaska u Izrael, “jer je stariji sin pre šest meseci tamo boravio“.

(Telegraf.rs / Tanjug)